Gyerekcuccok rendezése

Muszáj képekben reagálnom Via posztjára :) (És egyben elnézést az IKEA reklámért :)))
Még kicsit összevisszaság van, hiszen 2 hete költöztünk, dehát ami dobozban volt, az most is úgy van. Pár szekrény, akasztó hiányzik a szobákból.
Babasarok a nappaliban, a majdnem 2 éves hölgynek:
A piros-fehér szín viszi az irányt, kevés lett az egy szőnyeg, kap majd még ilyen pöttyöt. Fontos, hogy egy ilyen kicsinek legyen egy kis kuckója ott, ahol az anyja van, ha kevés a hely, akkor legalább egy konyhafiókot jelöljünk ki a számára! A játékok variálódhatnak, mert itt csak egy részük van, a többi a szobájában. Az ott szemben egy Ikeás Expedit polc, neki azért nagyon praktikus, mert nyitott, látja a játékokat. A doboz egy ilyen kis gyereknek még kevésbé jó, mert nem húzogatják ki. Ami szem előtt van, azzal játszik. A kis kerek tárolókban (nem találom a mienket, ez hasonló) apró mindenfélék vannak. Az asztal és a szék Kritter névre hallgat ez sincs fent a honalpon :( Nade, míg kerestem piros asztalt, ezt találtam íróasztali rendtartáshoz :). Lesz itt még Dorcinak egy olyan kockás tároló, de az még nincs összeszerelve. Ja, a ceruzák és egyebek tárolása: most az asztalon vannak azok a színes bidlik, ezek mennek majd fel a falra egy rúd segítségével.
Folytatva a kiscsaj szobájával, természtesen Trofast, a legjobb ötlet gyerekszobába, egy hátránya van, hogy ilyen ronda színű dobozokat rég nem hordott a hátán a föld. Elég drága is a szekrény maga, de egy ügyes apuka tud a dobozokat tartó berendezést gyártani... Itt egy házikészítésű konyha is található, a bal oldali oszlopban vannak a konyhai eszközök, kaják, sőt, a középső rózsaszínben is... Tematikusan rendezve: evőeszköz, tányér-pohár, kaja, mindenmás. Itt különösebben más érdekes nincs.
A költözés örömére a nagyok új bútort kaptak, a Stuvát. Nagyon egyszerű, amde tetszetős bútor. Itt a baloldali elem éjjeliszekrényként funkcionál, és még kissé félkész, alulra lesz egy fiók :) Szerintem egy ekkora (6-8 éves) gyereknek már jó, ha van éjjeliszekrénye, az esti olvasmánynak, zsepinek, víznek... A polcokon alul könyvek, felette tematikusan rendezve a cuccok. Van Barbie-s polc a bútorok szabadon, de az apró tárgyak, ruhák dobozokban. Kicsiknek ilyen, ruháknak pedig ilyen. Ebben a Samlában az a jó, hogy 1. átlátszó, látod, melyikben mi van, 2. van kisebb-nagyobb, viszont kompatibilisen egymásra pakolászható. Szorri, a szekrény tetején még kupi van :) Legyen kuka is a gyerekszobában!!!

Másik oldalt ismét a Stuva (ruhás), és a Trofast (legalább a színek mennek egymáshoz - a szőnyeg nem is látszik a képen, az is kék-rózsaszín). A polcok tetején még remekül elférnek a társasok, és mindenféle dobozok. A dobozokat igyekszem feliratozni is, hogy tudjuk, melyikben mi van. Itt van pár további Samla doboz, a Pollyknak meg a gyurmáknak.












Nagylánynál újat már nem tudok írni :) Könyvespolc, legóspolc - najó azért itt figyeljétek meg a sok kicsi dobozt (hehe, nem ikeás), valami ételtartós, tematikusan válogattuk a legókat, mert a nagy ömlesztett dobozban ki talál meg egy apró seprűt? Vagy áttetsző egypöttyös kis lapkát? A középső polcon textildobozkák laknak, zoknik, harisnyák vannak bennük.

Megjegyzések

  1. Szuper minden, nem is mondanám meg, hogy most költöztetek! Nálunk most van folyamatban a stuva beszerzése (a pad már megvan, imádják a fiúk, egyelőre még bunker...), a trofast nem tetszett annyira, igy jó, hogy kijött az új bútor.
    Remélem, lassan nálunk is rendeződnek a gyerekcuccok (ruhák és játékok)

    VálaszTörlés
  2. ohh, köszi, igyekeztem a nagy üres részeket nem fotózni :) a trofast megvolt eddig is, úgyhogy azt nem kellett rendezni :)

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tippek ADHD-soknak

Csempemosó

Jutalomkártyák gyerekeknek