Zónázás, második hét: konyha

A mai nap nekiálltam a hűtőnek. A negyed órámban kb a feléig jutottam.
A klasszikus hűtőtakarítás úgy néz ki, hogy mindent kipakolunk, kiszedjük a polcokat, azokat elmosogatjuk, belül kimossuk a szekrényt, és visszapakoljuk, ami marad. Mivel sejtettem, hogy úgysem fog ez negyed órába beleférni, én inkább felülről lefelé, polconként haladtam. Így legalább nem lett állati kupi a konyhában, amit utálok az ilyen munkákban...

Megjegyzések

  1. Kedves Muzsi!
    HA nem haragszol inkábbb ide írom,nem tudom Maimóninál olvastad e volna még.Vannak egyébként olyan napjaim hogy vasalás,takarítás beosztása napokra csak egy bökkenő van,hogy pillanatok alatt közbejöhet vmi és borul az egész.Szóval nekem ez nem vált be,de nem vagyunk egyformák ,és tökre örülök hogy van akinek(nem is keveseknek)nagyon jól működik.A másik az pont aktuális a cikkedhez,el nem tudom képzelni hogy ha már kipakoltam a hűtőt és elkezdtem takarítani, hogy 15 perc után visszarakjam ami nincs kész,és félig legyen megcsinálva.Hát ez van.Neked pedig további sok sikert a programhoz.

    VálaszTörlés
  2. Pilchard, nincsenek érvényes receptek, ez ebből a tanulság :) Meg persze az sem mindegy, milyen éélethelyzetben vagyunk. Egész máshogy csináltam, amikor dolgoztam, de most itthon vagyok, és ez a fő "munkám". Nekem a 15 perc azért vált be, mert korábban az volt, hogy neki sem láttam. Mert túl sok idő, és annyi nem volt. Így meg nincs magam előtt sem kifogás: nincs 15 percem? Na, nehogymár! :) Aztán, ha van kedvem, több, mint 15 percig csinálni, folytatom. De ha nincs, akkor sem dől össze a világ. És megtanultam, hogy lehet 15 percig csinálni valamit: a hűtőt pl nem pakolom ki! Csak 1-1 polcot, lemos, visszapakol, jöhet a következő. Korábban, amikor nekiláttam így szelektálni, takarítani, annak az lett az eredménye, hogy csak óriási kuplerájt csináltam, és mikor elfogyott az időm/kedvem, akkor úgy hagytam és kerülgettem hetekig. Az Fly Lady a lusta háziasszonyoknak való :) Aki nem utálja annyira a házimunkát, és összeszedettebb, mint én, az nagyon jól elvan FlyLadys módszerek nélkül. Annak valószínű nincs is szüksége mondjuk lomtalanításra. Mert nem gyűjt lomot :)

    VálaszTörlés
  3. Rengeteg dolgot lehet 15 perc alatt csinálni, mikor először kipróbáltam, nem akartam elhinni!

    VálaszTörlés

Megjegyzés küldése

Népszerű bejegyzések ezen a blogon

Tippek ADHD-soknak

Csempemosó

Jutalomkártyák gyerekeknek